30 éves a DUIHK

1993. május 5-én 36 vállalat alapította meg a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarát. 2023-ban már több, mint 900 tagvállalattal együtt ünnepelhetjük 30. évfordulónkat.
A 2023-as jubileum olyan időszakra esik, amely gazdaságilag az egyik legnehezebb az elmúlt három évtizedben. Éppen ezért a DUIHK, mint Magyarország legnagyobb kétoldalú gazdasági szervezete annak szenteli ezt az évfordulót, hogy láthatóan méltassa a német-magyar gazdasági kapcsolatok rendkívüli stabil alapjait és tagvállalataink ehhez való hozzájárulását.

Impozáns jubileumi gálaest 400 vendég körében

A DUIHK jubileumi gálájára június 2-án került sor 400 vendég részvételével. A vendégek között volt Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, Kirsten Schoder-Steinmüller, a DIHK alelnöke, a két ország nagykövete és a DUIHK számos magyarországi és németországi partnerszervezetének képviselői.

Beszámoló és képgaléria a gáláról

Bevezetés a jubileumi évbe

A DUIHK a Magyar Zene Házában tartott "évindítóval" nyitotta meg alapításának 30. évfordulójának évét. A középpontban kevésbé a visszatekintés, mint inkább a tagvállalatok előtt álló aktuális kihívások - növekedési kilátások, energia és konkrét szolgáltatási ajánlatok - álltak. Ezért különösen érdekes volt a meghívott előadók, Lantos Csaba magyar energiaügyi miniszter és Lothar Meenen, a Deutsche Bank európai vállalati banki üzletágának vezetőjének előadása.

Képgaléria és sajtóközlemény

 

© DUIHK/Csanád Kiss

Üzleti reggeli Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel

A DUIHK üzleti reggelijén Nagy Márton, Magyarország gazdaságfejlesztési minisztere részletes áttekintést adott a magyar és az európai gazdaság helyzetéről és kilátásairól. A fő cél Európa versenyképességének megőrzése.

Képgaléria és sajtóközlemény

© DUIHK/ Kiss Csanád

Jour Fixe 30 – Időutazással telt az idei év első Jour Fixe

A Kamara 30. jubileumi évének első Jour Fixet az alapítótagjainknak és a 1993-ban csatlakozott tagvállalatoknak szenteltük.

Képgaléria és beszámoló

 

© DUIHK/Csanád Kiss

10 éves Szakképzési Díj

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) március 21-én immáron tizedik alkalommal Szakképzési Díjjal méltatott a hazai szakképzésben megvalósított kezdeményezéseket. Három kategóriában szakképző intézményeknek és vállalatoknak ítélték oda a Díjat.

Képgaléria és sajtóközlemény

© DUIHK/Pelsőczy

DUIHK Éves Taggyűlés

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2023. május 4-én tartotta éves taggyűlését. Ez volt a 30. közgyűlés az 1993-as alapítás óta. Sávos Andrást megerősítették elnöki tisztségében újabb két évre.

Képgaléria és sajtóközlemény

© DUIHK/Pelsőczy

Megbízható munkaadó 2023/24

A DUIHK éves taggyűlésének keretében 33 tagvállalat vehette át a „Megbízható Munkaadó 2023/24“elismerő címet. A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről. 

Sajtóközlemény

Mérföldkövek a DUIHK történetéből

A DUHK-tól a DUIHK-ig

Fontos események a DUIHK történetéből az 1993-as alapításig

Tovább

Timeline 1993-2022

A DUIHK történetének kronológiája

Tovább

© DUIHK
A DUIHK alapító ünnepsége (1993) Göncz Árpád köztársasági elnök és Hans-Peter Stihl, a DIHT elnöke

A DUIHK 30-éves jubileumi eseményeinek Platina fokozatú szponzorai:

Arany fokozatú szponzorok:

Ezüst fokozatú szponzorok: