Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Alapítás éve:

1994

Dolgozók száma:

1100

Székhely (város):

Pécs

DUIHK tagság belépési éve:

1995

Éves árbevétel:

102 553 663 EUR (2021)

Honlap link:

www.koerber.hu

Tevékenységi kör:

egyedi gépgyártás

CEO neve:

Katona Gábor és Inotai István
Videó: Körber Campus Pécs - Employer Branding 2021

 

© Körber

A Körber Hungária 1994 óta van jelen Pécsett, több mint 150 éves gépgyártási hagyomány örököseként. Egy mindössze kétszáz fős, jobbára elavult technológiával dolgozó üzemből mára a régió vezető iparvállalatává fejlődött. Több mint ezer munkavállalót, többségében mérnököket, IT-seket és tapasztalt fém- és gépipari szakembereket foglalkoztat. Eközben technológiailag a jelenkori műszaki világszínvonalat képviseli. Többek között számos korszerű megmunkálóközpont, egy országosan is kuriózumnak számító lézerhegesztő és egyedi szoftveres megoldások biztosítják, hogy magas minőségű gyártmányok kerüljenek ki a falak közül a gyógyszeripartól a logisztikáig számos iparág számára.

A Körber Hungária emiatt is rendkívül fontosnak tartja a műszaki szakemberképzés erősítését és a megfelelő munkaerő-utánpótlásról való gondoskodást. Ezért szoros az együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel és a helyi szakképzőkkel – ezek keretein belül nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati tapasztalatszerzésre, és az iskolai infrastruktúra fejlesztése is kiemelt figyelemben részesül.

Mivel a szakmai utánpótlás első lépése a pályaorientáció, a Körber alapító tagja a DUIHK TechCsajok programsorozatának. Célja, hogy a műszaki szakmák választására ösztönözze a középiskolás lányokat, bemutatva a mérnöki munka legizgalmasabb aspektusait és az elérhető karrierlehetőségeket. A Körber a pécsi esemény állandó házigazdája és a többi helyszínen is megjelenik kiállítóként.

„A sikerünk kulcsa a kollégáink szaktudása és elkötelezettsége. Azt szeretnénk, hogy a legjobbak jöjjenek hozzánk dolgozni és hosszú éveken keresztül megtalálják nálunk a számításukat és jól érezzék magukat. Ennek érdekében egy sor kezdeményezést indítottunk a munkahelyi jóllét, az egészségmegőrzés, a szabadidős programok vagy éppen a nem kötelező juttatások terén. Büszkék vagyunk rá, hogy ezekért egymás után már háromszor kiérdemeltük a DUIHK Megbízható Munkaadó díját” – foglalta össze Katona Gábor ügyvezető.