PHOENIX Pharma Zrt.

Alapítás éve:

1996

Dolgozók száma:

670

Székhely (város):

Fót

DUIHK tagság belépési éve:

1996

Éves árbevétel:

422,7 Mrd HUF (2022)

Honlap link:

www.phoenix.hu

Tevékenységi kör:

Gyógyszer-nagykereskedelem

CEO neve:

Wolfgang Wallisch

 

© Benu/Phoenix

A PHOENIX csoport

A németországi központú PHOENIX csoport Európa egyik vezető integrált egészségügyi szolgáltatója. Több mint 48 000 alkalmazottjával a vállalat jelentősen hozzájárul Európa átfogó egészségügyi ellátáshoz: kórházaknak, gyógyszertáraknak és betegeknek szállít nap mint nap gyógyszereket és egyéb gyógyászati termékeket.

A PHOENIX 29 országban 224 logisztikai központból látja el a betegeket, gyógyszertárakat, orvosokat és egészségügyi intézményeket gyógyszerekkel és egészségügyi termékekkel. Emberek milliói támaszkodhatnak ezekre a szolgáltatásokra minden nap.

PHOENIX Magyarországon

Magyarországon 1996 óta vagyunk jelen a gyógyszer-nagykereskedelemben a PHOENIX Pharma Zrt. révén; 2012-ben pedig bevezettük a BENU gyógyszertári márkánkat franchise partnereink számára.

PHOENIX Pharma, gyógyszer-nagykereskedelem

6 modern raktártechnológiával rendelkező telephelyünkről naponta szállítunk gyógyszereket és egyéb termékeket gyógyszertárakba és kórházakba. Büszkék vagyunk rá, hogy minden második doboz gyógyszer a PHOENIX Pharma Zrt. közreműködésével jut el a betegekhez. Magas színvonalú logisztikai és kiegészítő szolgáltatásokkal, valamint folyamatos, digitális fókuszú fejlesztésekkel támogatjuk partnereink tevékenységét.

Küldetésünk: „Egészséget szállítunk!”

A PHOENIX szívügyének tekinti a hazai gyógyszerellátás fejlesztését, és nagykereskedelmi tevékenysége mellett számos szolgáltatással támogatja a gyógyszerészeket és a gyógyszertárakat. Ilyen a 15 éve elindított Szimpatika partnerprogram, mely ma már közel 400 taggal rendelkezik. A Szimpatika egy olyan szakmai közösség, ahol független gyógyszerészek azonos értékek mentén, gyógyszertáruk önállóságát megtartva, egymást segítve dolgoznak a magas szintű gyógyszerellátásért.

Társaságunk elkötelezett a gyógyszerészek szakmai fejlődésének segítésében is. A már évtizedes hagyománnyal bíró PHOENIX Továbbképzések folyamatos fejlesztése mellett két éve indult útjára a szintén szakmai fejlődést támogató e-learning képzési rendszerünk. A Medikáció ma már több mint 4800 regisztrált felhasználót számlál. A gyógyszerészeknek, gyógyszertári szakasszisztenseknek szóló szakmai továbbképzési weboldal lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy akkreditált pontszerző továbbképzésekkel gyarapítsák tudásukat.