Bérezési tanulmány

Bérezési tanulmány Magyarország 2018/2019

A magyar gazdaság jelenleg erős növekedést mutat fel, ami viszont vállalati szemszögből erős munkapiaci nyomással is jár. Utóbbit igazolja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a bécsi Kienbaum személyzeti és menedzsment tanácsadó cég közös bérezési tanulmánya is, mely-nek aktuális kiadását december 6-án mutatták be.

A DUIHK Bérezési Tanulmánya a Magyarországon elérhető legátfogóbb adatforrás a személyügyi vezetők számára a vállalatok bérezési gyakorlatáról. Az beszámoló a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok körében végzett, 76 különböző munkakörben közel 16.000 foglalkoztatott valós bérezési adatait empirikusan feldolgozó felmérésen alapul. A felmérésben valamennyi foglalkoztatási szintet figyelembe veszik a (szak-)munkástól a magasabb szintű alkalmazottakon át az ügyvezetésig.

A tanulmány egyik különlegessége, hogy a felmért adatok mellett rendelkezésre állnak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) kiegészítő jövedelmi statisztikai adatai is. A bérezési tanulmány így reprezentatív referencia- adatokat nyújt a magyarországi munkavállalók jövedelmének optimális nagyságáról és szerkezetéről.

Letöltések:

Sajtóközlemény

Bérezési tanulmány 2018/2019 brief változat (részletes adatokat csak a megrendelők láthatják)

Munkaerőpiaci helyzet (DUIHK, PDF)

A legfontosabb eredmények bemutatása (Kienbaum, PDF)

A Bérezési tanulmány megrendelése

A 2019/2020-as Bérezési Tanulmány 2019. december elejétől hozzáférhető.

Árak (nem tartalmázzák az áfát és a postaköltséget):

DUIHK-tagok:

  • teljes ár: EUR 660
  • a felmérésben résztvevőkszámára: EUR 200

Nem kamarai tagok:

  • teljes ár: EUR 1.100
  • afelmérésben résztvevők számára: EUR 250

Korábbi vagy több évfolyam ára egyéni ajánlat alapján. 

Online-megrendelés