HR és szervezetfejlesztés

HR és szervezetfejlesztés programkínálatunkban cégre szabott felmérési, helyzetelemzési és tanácsadói projektek, vállalati tréningsorozatok, valamint gyakorlat-közeli képzések és workshopok szerepelnek. Az ügyféligények alapján kialakított szervezetfejlesztési szolgáltatások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a helyzetfelmérést követően a megfelelő területeket a megfelelő módszerekkel támogassák a cégen belüli és a cégen kívüli közreműködők egyaránt.

Szervezeti kultúra felmérés

Szervezeti kultúra felmérésünk tíz témakör – kultúra dimenzió – mentén méri fel, hogy milyen az adott szervezetre vagy szervezeti egységre jellemző kultúra. A felmérés támogatja a fejlesztések megtervezését, a változások menedzselését, a problémák feltárását és megoldását.

Bővebb információ: itt

Dolgozói elégedettség felmérés

A felmérés átfogó képet ad a munkavállalói elégedettség szintjéről, és bemutatja melyek jelenleg az elégedettséget pozitívan vagy negatívan leginkább befolyásoló tényezők. A visszajelzés elemzése lehetőséget ad a cég számára, hogy áttekintse ezen tényezőket, fejlesztési programot tervezzen meg a gátló tényezők javítása érdekében, és megerősítse azon tényezőket, amelyek támogatják az elégedettséget. A fejlesztési program megvalósítása által növelhető a cégen belül az elkötelezettség és a motiváltság.

Bővebb információ: itt

360 fokos felmérés

A felmérés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a felmérésben részt vevő vezető komplex visszajelzést kapjon saját vezetői működéséről, erősségeiről és a fejleszthető területekről. A felmérés célcsoportját képezheti a vállalati szervezeti struktúra egyetlen szintje (pl. csak felsővezetés, csak középvezetés) vagy akár a vállalati egész, azaz minden szint összevonva.

Bővebb információ: itt

Employer Brand program

A munkaadói márka kialakításának és működtetésének célja, hogy a vállalat képes legyen a stratégiai céljai elérése szempontjából a legmegfelelőbb embereket a céghez vonzani és megtartani. A márka felépítésének legfőbb szempontja, hogy ez az ajánlat valóban vonzó legyen azok számára, akik a vállalat számára fontosak.

Bővebb információ: itt

Szakértőnkkel készített interjúnkat itt olvashatja.

Assessment Center

Az AC alkalmazása során több vezető értékelő felmérésére van lehetőség. A résztvevők — egy napon 4-5 fő — gyakorlati feladatokban mutatják be vezetői megközelítésüket, stílusukat, képességeiket. Az AC fő előnye, hogy értékelőként olyan helyzetekben látjuk a résztevők vezetői működését, amelyek a mindennapi kritikus vezetői szituációk közé tartoznak. A helyzeteket a megrendelő számára fontos témakörök alapján, az AC előkészítése során alakítjuk ki.

Bővebb információ: itt

LinkedIn tréning

A tréning célja, hogy résztvevők megismerkedjenek a LinkedIn használatának alapjaival. A tréningen létrehozzuk minden résztvevő személyes profilját - aki már rendelkezik profillal, annak megújítjuk, felülvizsgáljuk azt. A személyes profil használata mellet áttekintjük, hogyan lehet cégként jelen lenni a LinkedIn-en belül.

Bővebb információ: itt

Kulcs az emberek megtartásához

Képzésünk célja, hogy olyan új, gyakorlatban használható megközelítést adjon a vezetőknek, amellyel a régi és új munkatársaikat meg tudják tartani, ezáltal jelentős piaci előnyt tudnak szerezni, és képesek még hatékonyabban működtetni a vállalatot. Elsősorban azoknak a vezetőknek hasznos a képzés, akik hajlandóak személyesen fejlődni annak érdekében, hogy cégük vonzó legyen a munkatársak részére, s hosszútávon gondolkodnak a kollégák megtartásában.

 

 

Employer Brand képzés

Az üzleti életben gyakran használt kifejezés a munkaadói márka. De mit is jelent ez konkrétan? Mit takar, és hogyan segíti a vállalatokat piaci pozíciójuk megtartásában, illetve javításában?

Képzésünkön a fenti kérdések mellett választ kaphat arra, miként segíti a munkaadói márka a vállalatok számára fontos célcsoportok elérését, a képviselt értékek kommunikálását és a kulcsemberek megtartását. Mindemellett az átfogó szemléletű stratégiai márkaépítés és a fluktuáció csökkentésének témakörei sem maradnak érintetlenek.

Bővebb információ: itt

HR nézőpontváltás

A tréning során áttekintjük a megváltozott munkaerőpiacot, megvizsgáljuk melyek a szemléletváltás legfontosabb követelményei, és gyakorlatban dolgozunk a résztvevőkkel az új típusú kommunikációs technikák és HR módszerek alkalmazásán.

 

 

Teljesítményértékelés - A célkiztűzéstől a visszajelzésadásig

A képzés célja a résztvevők teljesítményértékelési készségeinek a fejlesztése, és ezáltal az adott szervezeti egység és az egész szervezet teljesítményének a növelése.

A képzés eredményeképpen a résztvevők képesek lesznek:

  • A teljesítményértékelés stratégiai jelentőségét látni
  • Célokat megfelelően kitűzni és kommunikálni
  • A teljesítményt mérni, és részrehajlás nélkül értékelni
  • Pozitív és konstruktív visszajelzést adni
  • A változtatnivalókat megfelelően megbeszélni a munkavállalókkal
  • A csapatukat motiválni és fejleszteni a teljesítményértékelésen keresztül
  • Jó kapcsolatot fenntartani munkavállalóikkal

Bővebb információ: itt

Lean folyamatoptimalizálás

A gyártó vállalatok esetében különösen fontos lehet a Kaizen filozófia, ill. az annak megvalósítására törekvő Lean tevékenység. Az elméleti és gyakorlati elemek megoldást kínálnak a már meglévő gyártósorok módosítására, a termék versenyképességének konkrét meghatározására és optimalizálására, a gyártókapacitások egyenletesen magas kihasználtságára. Ugyanakkor mindezekhez nagymértékű rugalmasságot, a termelési költségek „forrásnál” történő, megbízható mérési lehetőséget és tetemes költségcsökkentési lehetőséget.

Bővebb információ: itt

Fejlesztő vezetés - 12 hónapos növekedési program termelő vállalatoknak

A megváltozott munkaerőpiaci helyzet sok vállalatnál azt eredményezi, hogy a létszám bővítése helyett előtérbe kerül a munkavégzés hatékonyságának növelése. A dolgozók hozzáállásának, szaktudásának, önállóságának fejlesztésével a fennálló dolgozói létszám termelőképessége jelentősen fokozható. Ebben a helyzetben a vezetők egyik fontos feladata a dolgozók tudatos fejlesztése, a hibák és szakmai hiányosságok szisztematikus kiküszöbölése. Ennek eszköze a fejlesztő vezetés.

Bővebb információ: itt