Lezárult az 1. Junior Energiagazda képzés

  • © DUWZ
    Gabriel A. Brennauer, Geschäftsführer AHK Ungarn, während seiner Rede.
  • Tamás Angeli und Dániel Szalai, Gewinnergruppe der ISD Dunaferr Zrt., mit Mária Boros-Huber, Geschäftsführerin DUWZ. © DUWZ
    Tamás Angeli und Dániel Szalai, Gewinnergruppe der ISD Dunaferr Zrt., mit Mária Boros-Huber, Geschäftsführerin DUWZ.
  • Janine Hansen, Projektleiterin YEE, DIHK Service GmbH, bei ihrem Grußwort. © DUWZ
    Janine Hansen, Projektleiterin YEE, DIHK Service GmbH, bei ihrem Grußwort.

2019. január 30-án ünnepélyes keretek között zárult a Német-Magyar Tudásközpont első magyarországi Junior Energiagazda képzése. Az ötven fős zárórendezvényen tíz hazai vállalat harminc munkatársa kapta kézhez a sikeres vizsgát igazoló AHK-tanúsítványokat.

A legjobb projektnek járó díjat Angeli Tamás és Szalai Dániel, ISD Dunaferr Zrt., „Világításkorszerűsítés az ISD Dunaferr Lemezalakítóművében“ c. munkája kapta. Projektjük segítségével éves szinten 326,53 tonnával csökken a vállalat CO2-kibocsátása. A négytagú vizsgabizottság különdíjjal jutalmazta továbbá a Schott Hungary Kft. sűrített levegős projektjét, amely 31.000 € költségcsökkenést eredményez a vállalat számára egy éven belüli megtérüléssel.

A rendezvény zárásaként Janine Hansen, a Young Energy Europe Projekt projektvezetője, és Gabriel A. Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezetője, tartottak beszédet. Mindketten kiemelték a nemzetközi összefogás jelentőségét az energiahatékonyság és a klímavédelem terén, amely a párizsi klímavédelmi egyezmény betartásához is elengedhetetlenül fontos.

A következő Junior Energiagazda kurzus 2019. szeptemberében indul. A képzésre 3-5 fős csoportok jelentkezését várjuk az alábbi e-mailcímre: lengyel@ahkungarn.hu