EUREM Energiagazdász képzés

© IHK Nürnberg

Fenntartható vállalati energiahatékonyság


Az energiaköltségek folyamatos emelkedése egyre jelentősebb mértékben nehezíti a vállalkozások működését. Az energia hasznos felhasználásához szükség van komplex megoldásokra és alapos műszaki ismeretekre.

A DUIHK már hosszú évek óta szervez projekteket és szakmai programokat az energiahatékonyság és a megújuló energiák vonatkozásában. A sokrétű tapasztalatokat 2011-től kezdődően gyakorlatorientált képzési programok megvalósításával is kamatoztatjuk.

Hosszútávú célunk egy olyan komplex képzési kínálat összeállítása, amely a vállalati energiagazdálkodás minden területével foglalkozik, elősegíti az energiaköltségek csökkentését, és hozzájárul a vállalatok versenyelőnyének növekedéséhez.

EUREM EnergyManager - képzés + kapcsolatrendszer + tapasztalat


Képzés indulás: 2024. október 17.

Tekintse meg az elmúlt tíz év résztveőinek legsikeresebb energiahatékonysági projektjeit: Projektösszefoglaló

Az Energiagazdász képzést Magyarországon a European EnergyManager (EUREM) licenc alapján kizárólag csak a DUIHK és a Tudásközpont jogosult megvalósítani. A képzési program révén a vállalati szakemberek megtanulják az energiafolyamatok műszaki optimalizálását és gazdasági menedzselését. A szakemberprofil teljes egészében megfelel az európai EnergyManager (EUREM) követelményeinek.  A résztvevők az elméleti képzést követően kidolgoznak egy egyéni projektet, amelyben a saját vállalatuk valamely energiatechnikai szempontból gyenge pontját alapul véve keresik a megoldást annak optimalizálására. Ezáltal azonnali költségcsökkentésre van lehetőség az energiafelhasználás terén. A magas szintű szakmai képzés 160 óra elméleti oktatásból + 80 óra önálló tanulásból áll. Az eredetileg Németországból induló európai és magyar oklevelet adó szakmai továbbképzés szervezésére Magyarországon kizárólag a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Tudásközpontja jogosult. További információk az induló képzésről:

Letöltés:

Felnőttképzési ny. sz.: B/2020/000115

Energiaoptimalizálási projektek:

  • Sűrített levegős rendszer optimalizálása
  •  ISO 50001 rendszerbevezetés
  •  Energiaadatmenedzsment, veszteségfeltárás

Sikeresen megvalósított EUREM-projektek