Német bizonyítványt adó szakképzés

© clipdealer.de

Tudásközpontunk támogatja hazai vállalatoknál a német rendszer követelményei alapján szakképzések megvalósítását. Célunk a német szabványokhoz igazodó, magas színvonalat képviselő gyakorlatorientált szakképzés és vizsgáztatás szervezése. A minőségre vonatkozó szabványok betartását a német kamarai hálózattal (AHK és DIHK) történő egyeztetés biztosítja.

Projektbeszámolók

AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr

© audischule.hu

2017-óta kínál az AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr, egy „Kiváló külföldön működő német iskola” Győrben német mintájú duális szakképzést a Németországi Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) együttműködésével.

A kétéves, ipari és kereskedelmi ügyintéző képzés során a tanulók egyedülálló módon itt szerezhetnek a német ipari és kereskedelmi vállalati ügyintéző szakmának megfelelő DIHK-DUIHK bizonyítványt is. Lehetőség van a Németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgája mellett a magyar bizonyítvány megszerzésére is. A szakképzés gyakorlati végrehajtása a külföldön megvalósuló német duális szakképzésre vonatkozó minőségi előírásoknak megfelelően történik, amit a DIHK-DUIHK tanúsít.

A szakképzés kétéves időtartama során a vállalati gyakorlat és az elmélet folyamatos összekapcsolása révén életszerű, piacképes, naprakész tudást ad.

Az AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr a képzés gyakorlati részében Magyarországon működő nemzetközi partnervállalatokkal dolgozik együtt (például: Audi Hungaria, BOS, Imperial Logistics, Rudolph Logisztika, Rehau, KACO, Duvenbeck, Knüppel, MAN, MOL).

A képzés egységes és világszerte összehasonlítható minőségbeli színvonaláról és a vizsgáztatásról a DUIHK Tudásközpontja gondoskodik.

2023-ban immár ötödik alkalommal került sor a szigorú szabályoknak megfelelő tanúsítványok átadására. Az eredmények bizonyítják a képzés magas színvonalát, valamint az átlátható és megbízható minőségbiztosítást.

Nézze meg az AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr kisfilmjét, amely bemutatja az ipari és kereskedelmi ügyintéző képzést:

Rövidfilm

2024-ban indul az új évfolyam. Amennyiben tanuló szeretne lenni és pályázni kíván a képzésre, itt talál részletes információkat:

További információ

Körber Hungária Gépgyártó Kft.

A Német-Magyar Tudásközpont szervezésében 2021. szeptemberében ipari művezető képzés indult a Körber Hungária Gépgyártó Kft. termelésirányító csoportvezetői részére a németországi ’Industriemeister’ szakirányú képzés alapján. Magyarországon egyedülállóan a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és Tudásközpontja rendelkezik az ipari művezető képzés licencével, amelynek célja a vezetői készségek továbbfejlesztése, a jogtudatos, valamint költségtudatos szemlélet elmélyítése. A Körber Hungária 30 munkatársa, két csoportban vett részt a 14 hónapos, tréningelemekkel bővített képzésen. A képzés sikeres elvégzést követően kétnyelvű oklevelet kaptak.

A Termelésirányító talent program keretében szervezett ipari művezető képzésen a kinevezésre váró termelésirányító csoportvezetők vesznek részt. A program 2022. szeptemberében kezdődött.

Penny Market Kft.

Ismerje meg a PENNY Market Kft.-vel 2014 óta sikeresen működő „duális üzletvezető” szakképzési partnerségünket!

A PENNY Market Kft. 2014 szeptemberében indította el a német mintájú duális üzletvezető képzését a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és Tudásközpont partnereként. 2021-ben már a 8. évfolyam indult.

A képzésben résztvevő hallgatók a 3 éves képzés során valódi munkakörnyezetben, magas színvonalon, a magyar és német oktatási és vizsgakövetelmények rendszerében, minőségbiztosítás mellett szereznek a vállalat szakmai igényeinek megfelelő elméleti és gyakorlati tudást és piacképes munkatapasztalatot. Az évfolyamok a szervezett szakmai képzések alatt összetartó csapatokká kovácsolódnak, aminek köszönhetően folyamatosan támogatni is tudják egymást a képzés során.

A képzést sikeresen elvégzett hallgatók amellett, hogy kitanulták a szakmát és megtalálták a hivatásukat, megkapták a DUIHK német mintát követő duális szakképzési „Kiskereskedelmi gazdálkodó-boltvezető” bizonyítványát is, ezzel nemzetközileg is versenyképes képesítést is szerezve.

Nézze meg a PENNY Duális üzletvezető képzését bemutató kisfilmet:

Duális képzés kisfilm

Ha szeretne többet megtudni a PENNY Duális üzletvezető programjáról, itt talál további információkat:

Duális üzletvezető program

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és az Önök vállalata is szívesen részt venne hasonló képzési együttműködési programban, keressenek minket bizalommal!

Vállalati gyakorlati oktatók képzése

A duális szakmai képzésben a gyakorlati oktatók kulcsfontosságú szerepet töltenek be a vállalkozások szakmailag képzett és megfelelő kompetenciákkal rendelkező munkaerő utánpótlásának biztosításában.

A képzés során áttekintjük a szakoktatók feladatait a szakképzés tervezésétől annak befejezéséig, a hazai és a német előírások és gyakorlatok szempontjából egyaránt. Résztvevőink gyakorlati példákon, megoldandó feladatokon keresztül sajátíthatják el a napi munkájuk elvégzéséhez szükséges szervezési, pedagógiai, módszertani kompetenciákat és végül, de nem utolsó sorban gyümölcsöző kapcsolatokat építhetnek a képzés többi résztvevőjével.

 

Inotai István (operatív ügyvezető, Körber Hungária Gépgyártó Kft.) tapasztalatai az ipari művezető képzéssel kapcsolatban

Jávori Rajmund (termelési csoportvezető, Körber Hungária Gépgyártó Kft.) tapasztalatai az ipari művezető képzéssel kapcsolatban