Energiahatékonysági képzések, workshopok, előadások

© pixabay

Fenntartható fejlődés és tudatos vállalati energiamenedzsment: a Német-Magyar Tudásközpont hosszú távú célja egy komplex képzési kínálat összeállítása, amely a vállalati energiahatékonyság valamennyi területét felöleli, hozzájárul a vállalati energiaköltségek csökkentéséhez, s ezáltal versenyelőnyt biztosít az érintett piaci szereplők számára. Ennek érdekében a Tudásközpont komplex és átfogó képzést, 1-2 napos workshopokat, szakmai előadásokat, valamint cégre szabott fejlesztési megoldásokat biztosít a vállalatok számára.2024-es energia naptár
 

Aktuális programjaink

Egyedi, vállalatra szabott megoldások

A Tudásközpont előzetes egyeztetést követően vállalatra szabott megoldásokat biztosít egyedi igények kielégítésére.Ezek igény esetén online formában is megvalósíthatóak többek között az alábbi témákban:

  • energetikai tanácsadás és coaching
  • veszteségfeltárás

    Egyedi ajánlatunkat kérje e-mailben!

Energiahatékony üzemeltetés / máj. 28-tól

© freepik.com

Az „Energiahatékony üzemeltetés” című energetikai képzésünkkel a vállalatoknak és a kulturális/oktatási/szociális szervezeteknek, intézményeknek nyújtunk támpontokat az üzemeltetési költségeik csökkentéséhez és az energiafelhasználásuk racionalizálásához. A képzés témakörei: energetikai alapismeretek, épületenergetika, világítás, fűtés, szellőzés és klíma, napelemes rendszerek, gazdaságossági számítások. A hatnapos képzés három napja jelenléti, a további alkalmak online formában követhetők. A képzés 7. alkalma a projektnap, melyen a résztvevők bemutatják saját energiahatékonysági projektötletüket.

További információk

Jelentkezés

Energiahatékonysági fórum - díjmentes félnapos rendezvény, Budaörs / jún. 12.

A Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben szervezett programsorozatunk következő állomásán magyar fejlesztésű hőtárolási megoldást, nemzetközi energiahatékonysági kutatási projektet, valamint gyakorlati vállalati és önkormányzati energiahatékonysági projekteket mutatnak be előadóink. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információk

Jelentkezés

Fenntartható vállalati hulladékgazdálkodás / jún. 25-26.

A workshop célja, hogy a résztvevők átfogó ismereteket kapjanak a körforgásos gazdasági modellről, az általa teljesíthető környezeti és társadalmi ESG-kritériumokról, konkrét példákat vihessenek magukkal az ipari szimbiózis legjobb gyakorlataiból és bepillantást nyerhessenek az ország egyik legnagyobb vállalatának hulladékkezelésébe.

További információk

Jelentkezés

Vállalati ESG szakértő képzés / okt. 2., 9., 16., + nov. 20.

© freepik.com

Az ESG Mentor Programunk keretében megmutatjuk hogyan mérhetjük és kezelhetjük az ESG-t, mire figyeljünk amikor a lehetséges problémák listája végtelen hosszúnak tűnik. Az újfajta szemlélet megismerésének támogatására létrehoztunk egy tanulási folyamatot, ami lefedi az ESG kapcsán felmerülő legfontosabb témaköröket.

További információk

Jelentkezés

EUREM Energiagazdász képzés / okt. 17-től

© IHK Nürnberg

EUREM EnergyManager - képzés + kapcsolatrendszer + tapasztalat

Képzés indulás: 2024. október 17.

Tekintse meg az elmúlt tíz év résztveőinek legsikeresebb energiahatékonysági projektjeit: 
Projektösszefoglaló


Az Energiagazdász képzést Magyarországon a European EnergyManager (EUREM) licenc alapján kizárólag csak a DUIHK és a Tudásközpont jogosult megvalósítani. A képzési program révén a vállalati szakemberek megtanulják az energiafolyamatok műszaki optimalizálását és gazdasági menedzselését. A szakemberprofil teljes egészében megfelel az európai EnergyManager (EUREM) követelményeinek.  A résztvevők az elméleti képzést követően kidolgoznak egy egyéni projektet, amelyben a saját vállalatuk valamely energiatechnikai szempontból gyenge pontját alapul véve keresik a megoldást annak optimalizálására. Ezáltal azonnali költségcsökkentésre van lehetőség az energiafelhasználás terén. A magas szintű szakmai képzés 160 óra elméleti oktatásból + 80 óra önálló tanulásból áll. Az eredetileg Németországból induló európai és magyar oklevelet adó szakmai továbbképzés szervezésére Magyarországon kizárólag a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Tudásközpontja jogosult. További információk az induló képzésről:

Letöltés:

Tekintse meg a SCHOTT Hungary Kft. energiahatékonysági projektjét:
Videó

Felnőttképzési ny. sz.: B/2020/000115