Áfa-visszatérítés

Azok magyar vállalkozások, melyek németországi termékbeszerzéseik és az ott igénybe vett szolgáltatások után német forgalmi adót (Ust) fizettek, kérelmezhetik a német adóhatóságnál ennek visszatérítését.

© nav.gov.hu

Szolgáltatásunk

A DUIHK visszatéríthetőségük szempontjából megvizsgálja a benyújtandó számlákat és okmányokat, elkészíti a visszatérítési kérelmet és benyújtja azt az adóhivatalhoz. Lebonyolítja a levelezést a magyar hivatallal és szükség esetén az NAV válaszát is vizsgálja.

Jogosultság

Kérelmet csak olyan vállalkozó / vállalkozás nyújthat be, amely    

  • Németországban nem rendelkezik lakóhellyel, egyéb ingatlannal vagy székhellyel, illetve nem tart fenn olyan fióktelephelyet, amelyen keresztül ott bevételre tesz szert,    
  • a visszatérítési időszakban Németországban Áfa köteles forgalmat nem bonyolított.

Visszatéríthető szolgáltatások

Alapvetően valamennyi Németországban a gazdasági tevékenységgel kapcsolatban felmerült költség után megfizetett forgalmi adó visszaigényelhető.

Harmadik országok esetén

Amennyiben a vállalkozás más országokban is bonyolított le olyan forgalmat, melynek Áfa visszatérítésére lehetőség van, a német külkereskedelmi kamarák egész világra kiterjedő hálózata segítségével megszervezzük az Áfa visszatérítést.