Éves témánk: Fenntartható gazdálkodás

A fenntarthatóság a DUIHK egyik kiemelt témája 2022-re, mivel az mára minden vállalat számára üzleti tevékenységének nélkülözhetetlen irányelvévé vált. Az ügyfelek elvárásai, a költségszerkezetek és a szabályozási követelmények próbára teszik az üzleti modelleket, miközben számos új piaci lehetőséget rejtenek magukban.

A DUIHK 2022-ben számos, a gyakorlatra hangolt ajánlatot készít tagjai számára e téren, például képzésekkel, üzleti lehetőségek feltárásával, jó gyakorlatok bemutatásával, vagy széleskörű tájékoztatással az Európai Uniós „Green Deal“-ről, valamint a „környezet- és társadalomtudatos vállalatvezetés” (ESG) kérdéseiről.

Hírek

A DUIHK fenntarthatósági kihívása

A DUIHK csapata egy új kezdeményezéssel járul hozzá a klímavédelemhez és az energiatakarékossághoz: elindítottuk a fenntarthatósági kihívást. A következő tizenkét hónap során minden hónapban egy kiválasztott témában egy belső versenyben egymást fenntarthatóbb viselkedésre ösztönözzük az irodában, otthon és útközben, valamint megosztjuk egymással a legjobb gyakorlatokat és tapasztalatokat.  A jelenlegi szárazság miatt szeptemberben a víz témájával kezdünk, hogy csökkentsük mindennapi vízfogyasztásunkat.  A havi "kihívást" az a kolléga nyeri, aki a legtöbb vizet spórolja meg.

Hírek

Green Deal - Az Ön vállalata már felkészült?

Beszámoló a DUIHK 2021. június 16-i konferenciáról és az előadók prezentációi

2021-ben a DUIHK, dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának vezetésével egy munkacsoportot hozott létre, melynek keretében a Green Deal releváns témái kerülnek terítékre és megvitatásra. A konferencia a munkacsoport tagjainak közreműködésével került megrendezésre a Green Deal 5 különböző témakörében, melyekkel kapcsolatban a cégek az álláspontjaikat, valamint megoldási javaslatokat mutattak be,

Tovább

Legutóbbi rendezvényeink

2022.03.29. - ESG: Fenntartható vállalatirányítás mint lehetőség

2022.02.02. - Párbeszédben a DUIHK Kiss Attilával, az E.ON Hungária csoport elnök-vezérigazgatójával