Céginformáció, bonitás

Céginformáció és bonitás

© pixabay.com

A németországi cégkivonatok adatai ingyenesen nem állnak rendelkezésre. Kamaránk német cégekről információt a cég nevének és székhelyének pontos megadása alapján a cég székhelye szerint illetékes németországi kamarától tud beszerezni. Lehetőség van egy részletesebb, a német cég bonitására is kiterjedő tájékoztatásra is.  

Szolgáltatásaink árai

Kivonat a kamarai jegyzékből

A cég alapvető adatait tartalmazza, így

  • a cég székhelyét
  • a jelenlegi ügyvezető nevét
  • a cég tevékenységét
  • a jegyzett tőke nagyságát.

A kivonat tartalma esetenként eltérő.

Bonitási információ

A bonitási információ tájékoztatást ad a cég pénzügyi helyzetéről, hitelképességéről, tartalmazza a főbb mérlegadatokat, a tulajdonosok nevét visszamenőleg is.

Követelés-behajtás

© pixelio.de

A követelések behajtása külföldi üzleti partnereitől gyakran igen nehéz és komoly ráfordítást igényel. A többéves tapasztalat azt igazolja, hogy a peren kívüli eljárás a hitelező szempontjából sokkal gyorsabban vezet sikerhez, és a költségeket tekintve is kedvezőbb. Kamaránk megkeresi a megfelelő eljárást és segítséget nyújt az eljárás során.

Szolgáltatásaink:

Inkasszóeljárás

Az ügy megismerése és megvizsgálása után először írásban szólítjuk fel hitelezőjét. Amennyiben partnere nem vitatja, de továbbra sem elégíti ki tartozását, európai fizetési meghagyási eljárást indítunk adósa ellen. Fizetési hajlandóság esetén kétnyelvű részletfizetési megállapodásokat dolgozunk ki.

Mediáció

A gazdasági mediáció segítségével vállalatok közötti, illetve vállalaton belüli vitás kérdések bírósági eljárás nélkül, gyorsan, olcsón és az vállalatról kialakult kép sérelme nélkül oldhatók meg. A DUIHK a vállalatok számára lehetőséget nyújt gazdasági mediáció kezdeményezésére és végrehajtására.

Európai fizetési meghagyás

Az európai fizetési meghagyás 2008. december 12. óta újabb lehetőséget teremt a követelések behajtására abban az esetben, ha az adós valamely más uniós országban van. A jelentős könnyebbséggel végrehajtható eljárás e célra rendszeresített nyomtatványon kezdeményezhető.