Készségfejlesztő tréningek

A vezetői készségeket fejlesztő tréningeket és komplex képzéssorozatokat felső és középvezetők, valamint a szakmai területek felelősei részére valósítjuk meg. Az egyedi megrendelői igényből kiindulva állítjuk össze programjainkat, amelyek minden vezetői szint számára fejlődési lehetőséget kínálnak. Az igény szerinti tartalmakat több modulra bontjuk, és gyakran egészítjük ki coaching elemekkel is. Fejlesztési programjainkat magyar, német, angol nyelveken valósítjuk meg.

Profizmus a beszerzésben I.

A beszerzői szakma magas szintű művelése nem könnyű és ezáltal igazi kihívás napjainkban. A szerteágazó szabályozás miatt leszűkülnek a beszerzők lehetőségei cégük érdekeinek érvényesítésére. Cégünkhöz számos megkeresés érkezett az elmúlt időszakban beszerzési témakörben. A továbbképzés tematikájának megtervezése előtt interjúkat készítettünk szakemberekkel a szakmai nehézségekről, kihívásokról, s ezek figyelembe vételével alakítottuk ki a fejlesztési program fő vonalait.

A tárgyalástechnika mesterfogásai

A képzésen választ keresünk arra, hogyan hatunk a másik félre, mit olvashatunk ki egy-egy helyzetből, milyen erők és motivációk mozgatják a tárgyalást, milyen kapcsolat van a tartalom és viselkedés között, a számok és az érzelmek között.

A képzés céljai:

  • A tudatosság faktorainak beazonosítása
  • A kölcsönös elégedettséghez vezető út, s ebben a saját szerepünk elemzése
  • Az önreflexió fejlesztése, támpontok saját tárgyalási stílusunk tekintetében

A felszabadító idő - Idő- és prioritásmenedzsment tréning

Idő- és prioritásmenedzsment képzésünk célja, hogy olyan új megközelítést adjon az elfoglalt és sokszor túlterhelt felső-vezetőknek és felső-középvezetőknek, mellyel újra visszakerül az életük irányítása a saját kezükbe. Ezáltal nemcsak a sikert éri el, hanem a megelégedettséget is, a saját prioritásának megfelelően osztja be az idejét, és felszabadul ideje a megfelelő feltöltődéshez.

Értékesítés a vevőre hangolva

Az értékesítői munka megítélése fokozatosan változik hazánkban is. Ma már nem a "hasamba is lyukat beszélő" típust keressük, hanem azt az együttműködő, a vevő számára hasznot, előnyt nyújtó megoldást, terméket, szolgáltatást értékesítőt, aki mindezt meg tudja jeleníteni.

A helyzet- és személyfüggő értékesítés alkalmazásával a vállalati értékesítők:

  • eredményesebben látják el értékesítési feladataikat
  • tudatosabban bánnak vevőikkel és az idejükkel
  • képesek lesznek felismerni ügyfeleik hosszú távú igényeit
  • sikeresen kommunikálnak vevőikkel legyen szó végfelhasználókról vagy beszerzőkről

Célcsoport: vállalati értékesítők, értékesítési vezetők, key account managerek, területi vezetők, országos vezetők, értékesítő specialisták, tanácsadók és area managerek

Üzleti protokoll tréning Görög Ibolyával

„A protokoll szervezett mozgás, célja van a viselkedésnek, ami nem fontos annyira a hétköz-napokban. Nem szabad elfelejteni, hogy minden mozdulatunkkal, hangsúlyunkkal üzenünk valamit az embereknek.” mondja Görög Ibolya, a protokoll nagymestere, aki évekig a Miniszterelnöki Hivatal protokollfőnöke volt. Ha megfelelően akarja alkalmazni a viselkedéskultúra alapvető elemeit itthon, ill. meg akarja tudni, hogy más országokba érkezve vagy más országokból érkező vendégek fogadása esetén az üzleti protokoll mit kíván meg, várjuk rendezvényünkön!