Szakképzési és HR tanácsadás

© clipdealer.de

Szakképzési tanácsadási tevékenységünk során a duális szakképzés és duális felsőoktatás vállalaton belüli gyakorlati oktatási feltételeinek kialakításában – részben németországi sztenderdek és best practicek alapján –, valamint a  vállalati belső oktatási rendszer felépítésében nyújtunk támogatást. A tanácsadási tevékenység allappilléreit az új munkatársak integrálása, a mentorálás, az operátorok képzése, továbbá a belső átképzés és továbbképzés alkotják.

HR tanácsadási tevékenységünk pedig személyre szabható teljesítményértékelő és vezetőfejlesztő programokat foglal magába.

Teljesítményértékelés - A célkitűzéstől a visszajelzésadásig

A képzés célja a résztvevők teljesítményértékelési készségeinek a fejlesztése, és ezáltal az adott szervezeti egység és az egész szervezet teljesítményének a növelése.

A képzés eredményeképpen a résztvevők képesek lesznek:

  • A teljesítményértékelés stratégiai jelentőségét látni
  • Célokat megfelelően kitűzni és kommunikálni
  • A teljesítményt mérni, és részrehajlás nélkül értékelni
  • Pozitív és konstruktív visszajelzést adni
  • A változtatnivalókat megfelelően megbeszélni a munkavállalókkal
  • A csapatukat motiválni és fejleszteni a teljesítményértékelésen keresztül
  • Jó kapcsolatot fenntartani munkavállalóikkal

Bővebb információ: itt

Fejlesztő vezetés - 12 hónapos növekedési program termelő vállalatoknak

A megváltozott munkaerőpiaci helyzet sok vállalatnál azt eredményezi, hogy a létszám bővítése helyett előtérbe kerül a munkavégzés hatékonyságának növelése. A dolgozók hozzáállásának, szaktudásának, önállóságának fejlesztésével a fennálló dolgozói létszám termelőképessége jelentősen fokozható. Ebben a helyzetben a vezetők egyik fontos feladata a dolgozók tudatos fejlesztése, a hibák és szakmai hiányosságok szisztematikus kiküszöbölése. Ennek eszköze a fejlesztő vezetés.

Bővebb információ: itt