ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

Alapítás éve:

2005

Dolgozók száma:

6.059

Székhely (város):

Biatorbágy

DUIHK tagság belépési éve:

2012

Honlap link:

www.aldi.hu

Tevékenységi kör:

Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem

CEO neve:

Bernhard Haider

 

Az ALDI Magyarország 15 évvel ezelőtt nyitotta meg első üzleteit hazánkban. Az elmúlt másfél évtized alatt az áruházlánc hosszú utat járt be, de céljai továbbra is változatlanok: magas minőségű, saját márkás termékeit folyamatosan a lehető legkedvezőbb áron, kiemelkedő szolgáltatással biztosítsa a vásárlók számára, miközben a magyar gazdaságot hazai árubeszerzésével és jelentős munkahelyteremtésével támogatja. A vállalat magyarországi beruházásnak értéke 15 év alatt elérte a 240 milliárd forintot, ebből az összegből mintegy 188 milliárd forint volt az ingatlanokra fordított beruházás volumene, aminek köszönhetően az áruházlánc hazai hálózata mára országszerte 19 vármegye 87 településén összesen 164 áruházból áll. A nagyobb választék biztosítása érdekében az ALDI 4,6 milliárd forintból bővítette országszerte valamennyi üzletének látványpékségét, további közel 3 milliárd forintból pedig új, modern frisshús-hűtőket vezet be, amelyeknek köszönhetően 20%-kal nagyobb lesz az ALDI-nál egész évben kapható frisshús-kínálat.

A dinamikus fejlődést jól mutatja, hogy egyedül 2022-ben 20 milliárd forint értékű invesztíciót hajtott végre a cég, illetve az elmúlt évben több mint 1300 új munkahelyet hozott létre a kereskedelem, a logisztika és az informatika területén, így 2022-ben a magyar gazdaság egyik legnagyobb munkahelyteremtő vállalkozása lett, és mára az ország 15. legnagyobb[1] foglalkoztatójává vált.

„Az ALDI 2012 óta tagja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarának. Büszkék vagyunk arra, hogy kiemelkedően jó az együttműködésünk a szervezettel. A kamara elnökségi tagjaként örömmel veszek részt személyesen is a magyar-német gazdasági kapcsolatok fejlesztésében. Az ALDI számára rendkívül örömteli, hogy immár negyedik alkalommal kaptuk meg a rangos „Megbízható Munkaadó” elismerést, amely visszaigazolja HR-politikánk sikerességét” – mondta Bernhard Haider, az ALDI országos ügyvezető igazgatója.