OBO Bettermann Hungary Kft.

Alapítás éve:

1993

Dolgozók száma:

1300

Székhely (város):

Bugyi

DUIHK tagság belépési éve:

2011

Éves árbevétel:

117 millió EUR

Honlap link:

www.obo.hu

Tevékenységi kör:

Villamos szerelési anyagok gyártása és forgalmazása

CEO neve:

Hernádi Lajos
Videó: Beyond Limits - OBO Bettermann

 

© OBO Bettermann Hungary Kft.
default

1993 nemcsak a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara életében jelentős, ez az év az OBO Bettermann Hungary Kft. számára is a cégalapítást jelenti. Így az idén szintén jubiláló OBO Bettermann Hungary Kft. köszönti a 30 éves DUIHK-t.

 

Az OBO Bettermann csoport egy több mint 110 éves múltra visszatekintő, német családi tulajdonban lévő vállalatcsoport, mely az épületvillamossági szereléstechnika területén a piacvezetők közé tartozik.

A magyarországi gyártó vállalat anno Budapesten, fémtermékek gyártásával kezdte meg működését, ma pedig az OBO csoport egyik legmeghatározóbb tagja. A Budapesttől 35 km-re fekvő Bugyi település melletti telephelyen a termelési folyamatok mostanra három jól elkülönített területre oszthatók: fémipari, műanyagipari, valamint elektrotechnikai termékek gyártása. Mindhárom területen jól felszerelt üzemekben, fejlett gyártási technológiákat használva folyik a termelés. A felületkezelést pedig saját tűzihorganyzó üzemében végzi a cég.

A mintegy 1300 főt foglalkoztató magyarországi vállalat mára a nemzetközi cégcsoport legjelentősebb gyártási, logisztikai és fejlesztési központjává vált.

Az elmúlt három évtized során a vállalatot a folyamatos fejlődés jellemezte, a pár fős gyártóbázisból mára világszínvonalú központtá nőtt. Számos mérföldkövet sikerült elérni – új technológiák bevezetése, kapacitásbővítő beruházások, nemzetközi iroda- és oktatóközpont átadása –  melyek hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalat a DUIHK méltó tagja legyen.

A Kamara tevékenysége által biztosított információcsere, a tagvállalatok közötti együttműködés erősítette a német-magyar kapcsolatokat, egyúttal hozzájárulva a magyarországi vállalatok fejlődési lehetőségeinek javításához. A hasznos információcseréken és a tagok közötti kapcsolatok erősítésén túl, közös szívügyünk a magyarországi szakképzés támogatása, valamint a Kamara által meghirdetett „Megbízható Munkaadó” cím évenkénti odaítélése, ezért mindkét kezdeményezés aktív közreműködői vagyunk.

Ezúton kívánunk a Kamarának és Munkatársainak további eredményes évtizedeket és még sok-sok sikeres projektet és közös rendezvényt.