Penny Market Kft.

Alapítás éve:

1996

Dolgozók száma:

4803

Székhely (város):

Alsónémedi

DUIHK tagság belépési éve:

2001

Honlap link:

www.penny.hu

Tevékenységi kör:

Élelmiszer, ital, dohányáru ügynöki nagykereskedelme

Ügyvezetők:

Florian Jens Naegele, Silke Janz

 

© Penny Market Kft.

A PENNY 1996 óta működik Magyarországon, jelenleg 229 üzlettel, három logisztikai központtal és közel 5000 munkatárssal. A PENNY 2020 óta kívül-belül megújult, arculatmegújító és rebranding-folyamatunk eredményeképpen az ország mind a 229 egységében felújított üzletekkel várjuk vásárlóinkat. Emellett folyamatosan fejlesztjük termékkínálatunkat is, nagy hangsúlyt fektetünk az egészségtudatos és mentes árucikkek, valamint a hazai beszállítóktól érkező termékek számának növelésére.
 
Az elmúlt 27 év során csapatunk is folyamatosan nőtt – jóval sokszínűbbek lettünk korban és szakmai tapasztalatban egyaránt. Erőfeszítéseink és emberközpontúságunk elismeréseként az elmúlt években háromszor is elnyertük a "Megbízható munkáltató" címet. Ezt bizonyítja az is, hogy 172 munkatársunk már több mint 20 éve dolgozik nálunk. Közülük ketten a PENNY-vel együtt ünnepelhették 25 éves jubileumukat tavalyelőtt, amikor a vállalat negyedszázados fennállása alkalmából virtuális „születésnapi bulit” szerveztünk.
Munkavállalóinkkal hosszú távon számolunk, és kiemelt célunk, hogy kedvező feltételeket teremtve biztosítsunk stabil megélhetést és kiszámítható, ugyanakkor ígéretes karrirerutat. Éppen ezért a 2023-as évet egy jelentős mértékű, valamennyi belsős munkavállalónkra vonatkozó bérfejlesztéssel indítottuk, amely során összesen 3,6 milliárd forintot fordítunk a dolgozói fizetések korrekciójára, tavaly év végén pedig többlépcsős, rendkívüli prémiumokkal segítettük munkavállalóinkat. 

A legjobb magyar munkahelyek rangsorát összefoglaló Top Employers listán a kereskedelmi szektorban első, az összesített listában pedig a harmadik legkedveltebb munkahely lett a PENNY hazánkban.

Évek óta tartó kamarai tagságunk számos szempontból gyümölcsöző és több emlékezetes esemény és elismerés kötődik hozzá. A TechCsajok rendezvénysorozatot, amelyet 2017 óta rendez meg a kamara, a kezdetektől fogva támogatjuk. A duális üzletvezető-képzésünket pedig a kamarával együttműködve indítottuk a magyar kereskedelmi cégek közül elsőként, és máig egyedüliként. A képzés különlegessége abban is rejlik, hogy a PENNY-nél a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kétnyelvű szakmai bizonyítványát is megszerzik.