Tagi hírek

Boomtown Debrecen

29/02/2024

Kelet-Magyarország már régóta vonzó helyszín a német vállalatok számára, és a BMW Group nagyberuházása ismét jelentősen növelte az érdeklődést.

Az elmúlt két napban a DUIHK számos intenzív megbeszélést folytatott a helyi német vállalatokkal annak érdekében, hogy a régiót még erősebben pozícionálja a kamara hálózatában, és elősegítse a (kül)gazdasági fejlődést. Az első kiemelt esemény a BMW új debreceni gyárában tett látogatás volt, ahol Julia Gross német nagykövettel, Hans-Peter Kemser ügyvezető igazgatóval, Liv Eske Herrström pénzügyi igazgatóval és Johannes Trauth HR igazgatóval beszélgethettünk a vállalat terveiről és az autóipar helyzetéről - és természetesen megtekintettük az impozáns cégépületet, ahol a jövő évtől a BMW új elektromos meghajtású Neue Klasse modelljei készülnek.

A Dr. Barcsa Lajos alpolgármesterrel és a debreceni befektetési ügynökséggel, az EDC-vel folytatott megbeszélések középpontjában a DUIHK Tudásközpont (DUWZ) és az EDC közötti együttműködés intenzívebbé tétele állt a helyi kkv-k nagyvállalati beszállítóként való fejlesztése terén speciális képzésekkel és szakképzési tanácsadással.

Balogh Ilona, a DUIHK ügyvezető-helyettese, Boros-Huber Mária, a DUWZ ügyvezetője és Dirk Wölfer kommunikációs vezetője egyéni konzultációk során is tájékozódott a fontos vállalatok sajátos helyzetéről és igényeiről, és megállapodtak az intenzívebb együttműködésről, például Szabó Péter László ügyvezető igazgatóval a FAG - Schaeffler golyóscsapágygyártó cégtől és Juhász Csabával, a német Manz gépipari vállalat ügyvezetőjével. 

A két intenzív nap ismét megmutatta, hogy milyen hatalmas gazdasági potenciál rejlik a kelet-magyarországi régióban, és hogy a DUIHK szolgáltatási palettájával és kapcsolatépítési lehetőségeivel hogyan tud konkrétan hozzájárulni az együttműködések további bővítéséhez és a helyi vállalkozások versenyképességének erősítéséhez. Köszönjük a vendéglátást partnereinknek! 

További képek a Linkedin oldalunkon találhatók:

 https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7168972602445692929