Tagi hírek

Stuttgart - Az egész város egy stadion

11/04/2024

Az idei Európa-bajnokság nagy lehetőségeket kínál a németországi beutazás számára

Németország június 14-től a 2024-es EB lázában ég: az 51 meccsre 2,7 millió látogatót várnak a stadionokba, illetve kereken hétmillió vendéget a „Fan Zone” rajongói tereken és a nyilvános szurkolásokon. A 22 meccsnapon a tíz német vendéglátó város (Host Cities) átfogó programot kínál a focirajongóknak és a nemzetközi látogatóknak.  A Német Turisztikai Hivatal (DZT) arra számít, hogy az EB által akár négy százalékkal is megnőhet a németországi beutazó turizmus vendégéjszaka-volumenje. Ugyanakkor a sportesemény nagy lehetőséget ad arra is, hogy tovább erősödjön az úticél Németország pozitív imázsa.

Stuttgart is egy a vendéglátó városok közül, és magyarországi kötődése is van, hiszen a magyar nemzeti válogatott 2 mérkőzést játszik ott, ebből egyet a házigazda német válogatottal.

Április 10-én a Német Turisztikai hivatal budapesti képviseletének vezetője, Czeiszing Miklós a 49-szeres válogatott labdarúgó Lisztes Krisztián segítségével népszerűsítette Stuttgart turisztikai nevezetességeit és gasztronómiai különlegességeit magyarországi utazásszervezőknek. Lisztes Krisztián közel öt évet töltött Stuttgartban a VfB Stuttgart labdarúgójaként és szép emlékeket őriz nemcsak a fociklubról, hanem a városról, az ott élők vendégszeretetéről, gazdag kultúrájáról és gasztronómiájáról. Ha valaki nem jutott belépőjegyhez a magyar válogatott meccseire, annak sem kell elkeserednie, négy tematikus szurkoló zóna várja az érdeklődőket, melyek közül az egyik kimondottan a gyerekes családok számára tartogat kiváló programokat, míg egy másik a zene iránt rajongó szurkolókat, egy harmadik pedig a kulináris élvezeteket kereső szurkolókat szolgálja ki.    

A DZT már a sportesemény előtt is ráirányítja a nemzetközi nyilvánosság figyelmét az EB városaira, illetve a környező vidékek gazdag turisztikai kínálatára, hogy hosszabb tartózkodásra ösztönözze a vendégeket a meccseken túl is.  Így a DZT online portálján, a www.germany.travel oldalon egy microsite foglalja össze a meccshelyszínekhez kapcsolódó specifikus tartalmakat.