Kiemelt éves téma "a munkaerőpiac javítása"

© clipdealer.de
Industrie, Arbeiter, Schutzhelm, Prüfung, check, Sicherheit, http://www.shutterstock.com/de/pic-93443800/stock-photo-modern-industrial-machine-operator-working-in-factory.html

A szakképzett munkaerő rendelkezésre állása döntő a magyarországi vállalatok jövőjére nézve. Tekintettel a növekvő hiányra a DUIHK a szakképzett munkaerő-ellátást tűzte ki a 2017-es kiemelt éves témájaként. E téma keretein belül a Kamara a tagjaival együtt ezeket a konkrét kezdeményezéseket fogja megvalósítani a gazdaság érdekében:

TechCsajok

Magyarországon ma még kevés a műszaki területeken tanuló, illetve dolgozó nő. Ezen szeretne változtatni a május 15-19-ig tartó TechCsajok rendezvénysorozat.

További információ a rendezvénysorozatról annak weboldalán: www.techcsajok.hu

"Megbízható munkaadó" cím

A szakmunkaerő-ellátásban gyakorlati, életszerű megoldásokra van szükség, mint például a DUIHK "Megbízható munkaadó" címe. A címet a Kamara azon vállalatoknak adományozza, amelyek példaértékűen törődnek munkatársaikkal. A cím nem csak szakmai elismerés, hanem a cégek számára segítséget is jelenthet a munkaerő toborzása során. A pályázat 2017. március 9-én indult, további információt és a pályázati dokumentumokat itt találja.

Regionális rendezvények

A két új rendezvényformátumával – a „regionális céglátogatás” és a „regionális párbeszéd” – a DUIHK tovább szeretné erősíteni Budapesten kívüli regionális aktivitását és hozzáférhetővé tenni szolgáltatásait a vidéki vállalatok számára is. Újdonság a hagyományos céglátogatásokkal szemben, hogy olyan vállalatok is részt vehetnek az eseményen, akik nem tagjai a DUIHK-nak.

Gabriel A. Brennauer, a DUIHK ügyvezetője a nyitórendezvényen 2016. október 13-án, Pécsett ismertette: „Az olyan rendezvények révén, mint a regionális céglátogatás, olyan témák merülnek fel, melyek az adott régióban fontosak, és amelyek megtárgyalására egy regionális platform jött létre, melyet „regionális párbeszédnek” neveztünk” el. Az adott témákat maguk a résztvevők javasolják és határozzák meg.

A két rendezvénysorozat keretében a Kamara a specifikus helyi munkaerőpiaci adottságokat, problémákat és konkrét megoldásokat gyűjti, és egy best-practice-tár formában cégeknek segítségként bocsájtja rendelkezésre azok munkaerőhiányának enyhítésére.