A merőeszközök tesztelése

2018. október 17-én az 1. Junior Energiagazda képzés keretein belül Nagy János (Binomix Kft.), és Tóth Tibor (Extend Kft.) vezetésével párhuzamosan kerültek megrendezésre a világítástechnika, illetve sűrített levegő workshopok. Az interaktív diskurzusok során mindketten a szektorokat átívelő technológiák, illetve az esetleges energiamegtakarítási lehetőségek kiaknázásának fontosságát hangsúlyozták a vállalatok tipikus energetikai gyengepontjainak terén.

A résztvevőknek lehetősége adódott közelebbről is megvizsgálni a díjmentesen kölcsönözhető mérőeszközöket, és elvégezhették az első méréseiket. Az oktatók rövid tájékoztatója után a leendő Junior Energiagazdák elméleti tudásukat a gyakorlatba is átültethették, lakatfogóval, valamint kábeles LUX szondával végzett méréseken keresztül. Ezen kívül a sűrített levegő workshop keretében összehasonlították a szivárgásmérések eredményeinek értékeit.

Lengyel Bálint (projektfelelős Young Energy Europe) egy olyan kézikönyvet mutatott be az energiahatékonysági projektek leírására, amelynek célja a projektek energia- és CO2-megtakarításának pontosabb számszerűsítése. Elvégre csak módszertanilag egységesen megtervezett energiahatéhatékonysági projektek által eredményezett energia- és CO2-megtakarítások jelentenek kulcsfontosságú azonosító számokat a Young Energy Europe projekt sikeréhez, valamint biztosítják a mérések, számítások nyomon követhetőségét.