Elkezdődött a 2. Junior Energiagazda képzés

  • © DUWZ
  • © DUWZ
  • © DUWZ

2019. szeptember 11-én indult hazánkban a második Junior Energiagazda képzés 33 résztvevővel. Az első workshop keretében Dr. Magyar Zoltán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékének egyetemi docense adott elő energiamenedzsment, illetve energia- és erőforráshatékonyság témákban.

Véleménye szerint a legfontosabb a megfelelő szemlélet elsajátítása, valamint az, hogy a leendő Junior Energiagazdáknak az „alacsonyan függő gyümölcsöket kell először leszedni”, vagyis olyan projekteket kell előkészíteni, megvalósítani, amelyeknek beruházási igénye kicsi, megtérülése gyors. Ez után, következő lépésben jöhetnek a komplexebb projektek, valamint ezek kiterjesztése a teljes vállalatra.

A leendő Junior Energiagazdák 9 vállalattól érkeztek és 11 energiahatékonysági projektet terveznek, többek között világítás, sűrített levegő, vállalati mobilitás és munkatársak érzékenyítése témakörökben. Céljuk a valós energia- és költségmegtakarítás, és ennek segítségével a környezettudatosság fejlesztése vállalatuknál. Az idei Junior Energiagazda képzés 2019. szeptember 25-én folytatódik a 2. workshoppal, ahol a fiatal résztvevők világítástechnika témában mélyíthetik el tudásukat.