Látogatás az IHK Frankfurt és az IHK Offenbach zárórendezvényére

2018. augusztus 21-én sor került az IHK Frankfurt és az IHK Offenbach „Energie-Scouts“- képzésének záró rendezvényére. Ennek keretében az idei résztvevőcsoportok tapasztalataikról és projektjeikről számolhattak be.

A textil- és gépiparban működő KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG csoportja átfogó fogyasztási számításokkal kezdte prezentációját. Ennek alapján egy olyan energiahatékonysági projektet vázolt fel, amelynek célja a régi T5 fénycsövek kicserélése egy korszerű LED világítási berendezésre.

A Provadis Group ipari szakemberek továbbképzésével foglalkozik. A cég Junior Energiagazdái különböző energia- és költségmegtakarítási ötleteket fogalmaztak meg az előzőleg végrehajtott termelési csarnokuk elemzése után. Ezt követően bemutatták a szellőztetési rendszerük optimalizálására irányuló projektjüket, ami lényegében a szellőztetési rendszer rugalmas használatára célzó eszközöket tartalmaz.

A német „Energie-Scouts“ képzés részeként az Infraserv GmbH & Co. Höchst KG szolgáltatási csoportja a hálózati motorok gyors kopásának okait elemezte, illetve hogy miként lehetne mellőzni az ilyenfajta tüneteket. A projektötlet magába foglalja a hulladékhő felhasználását azon vízvezetékek melegítésére, amelyek a motorok körül spirálisan felhúzhatók, hogy a lehető legnagyobb felületet takarja el a hő.

A zsűri zárásként az Infraserv GmbH & Co. Höchst KG Junior Energiagazdáinak energiahatékonysági projektjét minősítette a legjobbnak. A projektcsapatot jövőre meghívják a berlini zárórendezvényre, ahol Németország egyes tartományaiból érkező vállalati csoportok legjobbjai részesülnek különdíjban.