Tovább vándorolnak a mérőeszközök

  • © DUWZ
  • © DUWZ

A gyakorlati projektfázis már teljes gőzzel fut a magyar résztvevők csapatában. A Hipp Kft. leendő Junior Energiagazdái már elvégezték méréseiket. „Bár a projektünk a sűrített levegő területéhez kapcsolódik, szeretnénk átfogó méréseket végezni lakatfogóval is.” – nyilatkozták a jövő Energiagazdái, miközben a kompresszorok által mért értékeket dokumentálták. Céljuk, hogy megtalálják a felesleges szivárgásokat rendszerükben, ezáltal jelentős megtakarítási lehetőségeket aktivizálva.

A mérőeszközök ezt követően a Zollner Kft.-hez kerülnek. A résztvevő csapat egyidejűleg dolgozik két energiahatékonysági projekten, amelyek a munkatársak érzékenyítéséhez, illetve a világítástechnika területéhez kapcsolódnak. „Célunk a világítási rendszerünk működésének megvizsgálása, és szükség esetén ezek energiahatékony elemekre történő cseréje.“- mondták a csapat energiaképviselői.

A 2018-as év utolsó workshopja december 12-én kerül megrendezésre. Ennek során a 30 résztvevő még egyszer felfrissítheti az addig megszerzett elméleti tudását, továbbá gazdaságossági számítások és az erőforráshatékonyság területén képezhetik magukat, hogy a közelgő számlákat a fogyasztói adatokkal optimalizálják.