Taggyűlés 2019

Tisztújítás a DUIHK élén

A DUIHK leköszönő és új elnöke: Dale A. Martin (bal) és Sávos András (jobb)

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése május 7-én Sávos Andrást választotta új elnökévé. Ezen kivül felügyelőbizottsági és elnökségi tagokat, valamint könyvvizsgáló céget is választott a testület.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. május 7-én tartotta éves taggyűlését. A testület Sávos Andrást, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját választotta Magyarország legnagyobb külföldi vállalati szervezetének új elnökévé.

Sávos András 2017. óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható. Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1.900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz.

Sávos András Dale A. Martin-t, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját követi az elnöki székben, aki 2013 óta vezette az elnökséget, és aki az alapszabály szerint legfeljebb hat évre korlátozott mandátum lejártával már nem volt jelölhető az elnöki posztra. Az ő elnöksége alatt indult el többek között a Kamara Szakképzési Díja, valamint a műszaki karriert fiatal nők körében népszerűsítő „TechCsajok” országos rendezvénysorozat, és az ő vezetésével vált intenzívebbé a Kamara a magyar gazdasági kormányzattal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) folytatott együttműködése is.

Részletes információkat a megválasztott tisztségviselőkről itt találnak.

A taggyűlés keretében újabb 33 vállalatnak adták át a „Megbízható Munkaadó 2019/2020“ címet is. Erről bővebben itt olvashat.

Fotók: Halász Nóra / DUIHK