DUIHK/Pelsőczy
Top Event
Top
Deutsche Telekom IT Solutions
Rendezvény
Taggyűlés: Új tisztségviselőket választott a DUIHK
Helyszín
Deutsche Telekom IT Solutions
Puskás Tivadar konferenciaterem
Könyves Kálmán körút 36.
1097
Budapest
Magyarország
Ort auf der Karte zeigen
Rendezvény nyelve
Német és magyar szinkrontolmácsolással
ingyenes, és a részvétel csak DUIHK tagok részére engedélyezett
Rendezvény kezdete
16-05-2024 · 16:00
Rendezvény vége
16-05-2024 · 19:00

A DUIHK 2024. május 16-án tartotta éves taggyűlését.  A közgyűlést megelőzően a tagok elektronikus úton adták le szavazataikat a tisztségviselők megválasztására és az alapszabály módosítására, az eredményeket a közgyűlésen hirdették ki.

A taggyűlés helyszínét biztosító Deutsche Telekom TSI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Kónya László köszöntőjében kiemelte, hogy nehéz külső gazdasági keretek és gyökeres technológiai változások idején még inkább szükség van a gazdasági szféra összefogására és közös gondolkodására.

Sávos András, a Kamara elnöke áttekintette a szervezet tevékenységét meghatározó külső feltételrendszert. Rámutatott, hogy sem gazdasági, sem politikai tekintetben nem javult érdemben a nemzetközi környezet a tavalyi közgyűlés óta. Az elkövetkező időszakra vonatkozóan pedig újabb bizonytalanságokat jelentenek a közelgő európai és amerikai választások. A DUIHK legfrissebb Konjunktúrajelentését idézve elmondta, hogy továbbra is gyengék a 2024-re vonatkozó üzleti várakozások; sem a foglalkoztatás, sem a beruházások tekintetében nem várható érdemi bővülés a kamarai felmérés szerint. A külföldi működőtőke-befektetésekre kitérve Sávos megállapította, hogy ugyan gyorsan nő az ázsiai befektetések volumene, de a német FDI-állomány még mindig közel akkora, mint az összes ázsiai FDI együttvéve, ráadásul a már itt működő német cégek folyamatosan erősítik jelenlétüket, évente 2-3 milliárd euró értékben hajtanak végre tárgyi beruházásokat.

Az elnökség beszámolóját Barbara Zollmann ügyvezető elnökségi tag ismertette. Kiemelte, hogy a DUIHK a kihívásokkal teli idők ellenére tovább erősítette erős tagsági bázisát, és 2023. december 31-én összesen 934 tagot számlált. A Kamara tevékenységében 2023-ban is a külkereskedelmet és a beruházásokat támogató tanácsadás és szolgáltatások álltak előtérben. Emellett viszont egyre fontosabb szerepet játszanak a klímasemlegességgel, a digitalizációval, a szak- és továbbképzéssel és az értékteremtési láncok erősítésével kapcsolatos kezdeményezések és szolgáltatások is.

Tisztújítás

A Kamara tagsága 2024. május 6 és 16. között elektronikus úton szavazott új tisztségviselőkről és alapszabály-módosításról.

Elnökségi tagnak választották (3 éves hivatali időre):
(abc-sorrendben)

  • Radovan JELASITY, CEO, Erste Bank Zrt.
  • Dr. KESZTE Róbert, Head of Operations, Continental Automotive Hungary Kft.
  • KOZMA András, CEO, RiskCover Hungary Zrt. (újabb ciklusra)
  • Dr. RÁCZ Nóra, partner, ügyvezető, Leitner+Leitner Tax Kft.

Felügyelőbizottsági tagnak választották (újabb 3 éves hivatali időre):

  • JANKOVICH Mihály, ügyvezető igazgató, Tiser RiskConsult Kft.

Könyvvizsgálónak választották (a folyó üzleti évre):

  • VGD Hungary Kft.

A DUIHK tisztségviselőinek teljes névsorát honlapunkon itt találja.

Sajtóközlemény letöltése

„Megbízható Munkaadó” cím átadása

Az taggyűlés keretében 37 vállalatnak adták át a „Megbízható Munkaadó 2023/2026“ címeket.

Erről bővebben lásd:
www.duihk.hu/hu/munkaado

Hogyan akarunk élni tíz év múlva?

Andreas MEINHEIT vendégelőadásában arról beszélt a taggyűlésen, hogy a gazdasági szereplőknek milyen jövőre kell készülniük. Az Audi AG szakértője 16 más nagyvállalat képviselőivel együtt a Foresight Academy keretében megvizsgálta azt a kérdést, hogy tíz év múlva milyen gazdasági, társadalmi, technológiai és természetes keretfeltételekre kell számítani. Ezek ugyanis lényeges támpontok a hosszútávú vállalati tervezéshez. A legfontosabb jövőtrendek közül kiemelte pl. a demográfiai kihívásokat, a fenntarthatósággal kapcsolatos feladatokat, az emberek változó hozzáállását a munka és a szociális élet közötti viszonyhoz, és a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket és kockázatokat is.

Speaker

Andreas Meinheit